Schapenkaas

Schapenkaas is een bijzonder dankbaar produkt,

wat al eeuwenoud is!

De streek, die bekend stond als het middelpunt van de schapenhouderij in Brabant.

Wie kent niet de Tilburgse Textielindustrie, onlosmakelijk verbonden met de periferie. waar de schapen tot halverwege de 19e eeuw de heiden begraasden en alle vijf de produkten leverden:

wol, melk, vlees, begrazing en mest!

De kaas is zacht van smaak. Voor menigeen een positieve verrassing.

Smedig mild in de mond met veel smaak.

Soorten op onze boerderij

We maken nu ook jaarrond roomkaas, wel even bellen om zeker te zijn dat dit er is. Deze roomkaas is er naturel en in olie als met knoflook, lavendel en rozemarijn.

Op verzoek maken we zout-arme kaas, vraag hiervoor naar de mogelijkheden. In het zomerseizoen, maken we ook feta.

We worden jaarlijks gecontroleerd door het COKZ.

Ons registratienummer is Z2093

kenmerken

voor 1 kg halfharde Schaepenkaas is er ca. 5 liter schaepenmelk nodig.

(koe en geit hebben ca. 8 tot 10 liter voor 1 kg kaas nodig)

Qua energie van 385 kcal,  kan je schapenkaas vergelijken met een 30+ kaas
Rijk aan omega 6 en omega 3 vetzuren

Rijk aan Calcium Rijk aan vitamine D

De kaas is lichtverteerbaar door de korte vetzuren en kleine vetmoleculen;

dit is voor veel mensen met darmproblemen een goed alternatief;

dit horen we ook vaak van mensen met een koe-melkallergie.

Wetenschappelijk bewijs hebben we hier nog niet voor gevonden.