Schapenkaas

Schapenkaas is  een bijzonder produkt, wat al eeuwenoud is, ook in onze streek! De streek, die bekend stond als het middelpunt van de schapenhouderij in Brabant. Wie kent niet de Tilburgse Textielindustrie, onlosmakelijk verbonden met de periferie waar de schapen tot halverwege de 19e eeuw de heiden begraasden en alle 5 de produkten leverden, wol, melk, vlees, begrazing en mest! 

Een aantal kenmerken van de kaas.

Er is ca. 5 liter nodig voor 1 kg halfharde kaas, (bij koeien en geiten is dit ca. 10 liter). We maken nu ook jaarrond roomkaas, wel even bellen om zeker te zijn dat dit er is. Deze roomkaas is er naturel en in olie als met knoflook, lavendel en rozemarijn.  
Ook de schapenstandyoghurt is jaarrond verkrijgbaar.
Op verzoek maken we zout-arme kaas, vraag hiervoor naar de mogelijkheden. In het zomerseizoen, maken we ook feta. 
Qua energie van 385 kcal,  kan je schapenkaas vergelijken met een 30+ kaas
Ook de omega3-omega 6, calcium en vitamine D en B komt in hoge concentratie voor in schapenkaas.
De kaas is lichtverteerbaar door de korte vetzuren en kleine vetmoleculen; dit is voor veel mensen met darmproblemen een goed alternatief; dit horen we ook vaak van mensen met een koe-melkallergie.

Kijk voor meer informatie op www.biokennis.nl
Onze produktiewijze wordt gevolgd door slowfood nederland vanwege het rauwmelks karakter van onze kaas en de friese melkschapen.
We worden gecontroleerd door het COKZ, wat onze HACCP richtlijn is. Ons Z-nummer is Z2093